5 întrebări de adresat în evaluarea unui CRM

5 întrebări de adresat în evaluarea unui CRM

Distribuire

[Nr. voturi: 8 Nota medie: 5]

Este posibil să fi ajuns deja la conștientizarea faptului că afacerea ta poate beneficia de un CRM în mai multe moduri, dar decizia de a adopta o nouă tehnologie este doar jumătate din ce trebuie făcut.

Următorul și poate cel mai important pas este alegerea instrumentului potrivit. Nu este nevoie decât de o simplă căutare pe Google pentru a vedea că atunci când vine vorba de CRM-uri, opțiunile sunt multe.

Deci, cum poți știi care este cel mai potrivit pentru afacerea ta? Pentru a te ajuta să îți maximizezi investiția, iată cinci aspecte cheie de luat în considerare.

Ce caracteristici ai nevoie?

Alegerea unui software CRM implică de obicei două lucruri: ceea ce ai nevoie și ceea ce vrei. Cel mai important pas este identificarea nevoilor specifice afacerii tale.

Pentru a determina acest lucru, definește ce dorești să realizezi cu ajutorul CRM-ul tău. Atunci descoperi ce caracteristici te vor ajuta să atingi aceste obiective și poți enumera apoi funcțiile suplimentare care nu sunt necesare, dar ar reprezenta un avantaj.

Este flexibil și agil?

Unde se află astăzi afacerea ta, nu este neapărat locul unde va fi peste trei, cinci sau cincisprezece ani de acum încolo. Este înțelept să iei în considerare planurile tale de creștere ori de câte ori evaluezi un sistem CRM.

Ultimul lucru pe care îl dorești este să ajungi să cauți o soluție nouă de fiecare dată când afacerea ta are nevoie de schimbări. Chiar dacă nu derulezi niciun plan specific de creștere sau extindere, este încă o idee bună să alegi o soluție care să ofere flexibilitate și capacitatea de a se extinde dacă va fi necesar.

Ce altceva te poate ajuta?

Pentru a îți maximiza investiția în CRM, vei dori un software care să se poată integra perfect cu alte părți ale strategiei tale, inclusiv automatizarea prin e-mail și marketing.

Acest lucru este important și din punct de vedere al eficienței. Cu cât tehnologia este mai conectată, cu atât va fi mai ușor pentru angajații tăi să își facă treaba în mod eficient. Pe măsură ce cântărești opțiunile, încercă să căuți o soluție care să completeze infrastructura existentă.

Cât de ușor este de utilizat?

Un sistem CRM poate arăta frumos pe hârtie, dar dacă este dificil de utilizat și de întreținut, nu merită investiția. Scopul este de a găsi un echilibru între funcționalitate și ușurința în utilizare.

În mod ideal, vei dori să găseșți o soluție care să poată fi implementată rapid și cu o perioadă de învățare cât mai mică.

Cum sunt gestionate actualizările și îmbunătățirile?

De-a lungul timpului, toate CRM-urile ajung la un moment în care sunt necesare îmbunătățiri, funcții noi și alte upgrade-uri. Când evaluezi diferitele opțiuni, asigură-te că verifici furnizorul pentru a afla cum și cât de des sunt gestionate aceste actualizări.

Selectarea CRM-ului potrivit este o decizie importantă de afaceri care nu poate fi luată ușor. Asigură-te că soluția la care ajungi se potrivește nevoilor specifice afacerii tale și este concepută să crească pe măsură ce afacerea ta crește.

Distribuire

Scris de: AMC WebSoft