Site-uri Web Mobile First

Site-uri Web Mobile First

Distribuire

[Nr. voturi: 4 Nota medie: 5]

Am intrat in 2019 si inca mai sunt site-uri care nu se adapteaza pe device-uri mobile desi peste 65% dintre utilizatori de internet acceseaza site-urile de pe telefonul mobil sau tableta.

A devenit deja necesitate ca site-ul sa fie Mobile friendly!

Un site este mobile friendly atunci cand isi adapteaza designul in functie de rezolutia display-ului dispozitivului de pe care este accesat (telefon, tableta, laptop / notebook, monitor, televizor).
Aceasta implica nu doar redimensionarea imaginilor relativ la ecranul device-ul ci si redimensionarea si rearanjarea in pagina a tuturor elementelor in asa fel incat paginile site-ului sa fie atractive si usor de citit iar navigarea in site intuitiva.
Google a introdus conceptul de site-uri prietenoase cu dispozitivele mobile(mobile friendly) in 2015 cu mare importanta atunci cand cautarea se facea de pe un dispozitiv mobil, urmat de “indexarea mobile-first” care urmarereste paginile construite pentru telefon in detrimentul celor realizate pentru desktop.

Daca site-ul dumneavoastra poate fi accesat doar in varianta desktop este necesara modificarea / refacerea, in cel mai scurt timp, pentru a avea un site compatibil 100% cu dispozitivele mobile.

Distribuire

Scris de: AMC WebSoft