skip to Main Content

Bun venit în noul an, unde schimbările economice au pus accentul pe eficiența și transparența proceselor.

De la 1 ianuarie 2024, obligativitatea de a transmite e-factura s-a extins către toți operatorii din segmentele B2B și B2G. Descoperă cum poţi fi complet pregătit şi care sunt paşii pentru a începe să trimiţi e-Factura în SPV.

  1. Pentru a transmite e-factura în SPV, primul pas este obținerea semnăturii electronice.

Cu AMC Sign, procesul devine o formalitate simplă.

Poţi obţine semnătura electronica în aceeaşi zi la sediul din Craiova, strada Împăratul Traian, nr 2, etaj 2 sau ai posibilitatea de a realiza online autentificarea şi primeşti token-ul prin curier în ziua următoare.

Pentru obţinerea semnăturii electronice ai nevoie doar de cartea de identitate.

Ulterior obţinerii semnăturii, va fi necesar să descarci în dispozitivul tău driverele necesare pentru utilizarea certificatului.

Regăseşti documentaţia completă pe AMC Sign sau la furnizorul tău de semnătură electronică.

  1. Conectarea în SPV se realizează în câţiva paşi simpli:
  • Vei avea nevoie de documentul de confirmare de la furnizorul tău de semnătură, semnat de ambele părţi
  • Copie CI scanata
  • Act Constitutiv sau împuternicire, în cazul în care nu eşti administratorul companiei pe care doreşti să o înrolezi în SPV cu certificatul tău digital.

După obţinerea documentului de confirmare, va fi necesar să completezi cererea de înregistrare utilizator cu certificate digital aici.

Timpul de aşteptare pentru confirmarea contului de către ANAF poate varia între 2 ore şi 5 zile, aşadar nu îţi face griji dacă confirmarea înregistrării tale întârzie să apară.

Totuşi, în cazul în care acest interval se extinde, îţi recomandăm să iei legătura cu cineva din echipa lor de suport.

După ce ai primit confirmarea, te poţi loga în SPV, în baza certificatului digital. Tot ce îţi mai rămâne de făcut acum este să trimiţi e-Factura, în termen de 5 zile de la emitere. Acest lucru ne conduce la următorul pas.

  1. Program de facturare

Pentru a fluidiza volumul tău de lucru, va fi nevoie de un program de facturare eficient, integrat cu e-Factura.

AMC Facturare îți oferă posibilitatea de a trimite și primi e-factura direct în soft, ajutându-te să scuteşti timpul de încărcare/descărcare pe platforma SPV.

De asemenea, e-Facturile primite pot fi vizualizate în format PDF, deci îţi poţi lua adio şi de la convertorul din XML în PDF. Totul este gândit pentru ca tu să ai parte de un proces cât mai simplu.

Creează cont chiar acum şi bucură-te de o perioadă de gratuitate de 30 de zile.

Indiferent dacă ești în B2B sau B2G, călătoria ta către e-Facturare începe acum.

Cu AMC WebSoft, vei descoperi că schimbările economice pot fi o oportunitate de a evolua, de a economisi timp și de a prospera într-un mediu digital modern.

Back To Top