Ce inseamna LOGO si de ce ai nevoie de el ?

Ce inseamna LOGO si de ce ai nevoie de el ?
Distribuire

[Nr. voturi: 0 Nota medie: 0]

Logo-ul (numit si sigla) este un element care defineste o organizatie/firma/institutie, acesta fiind compus din litere, cifre si/sau diverse elemente avand diferite culori.
Rolul lui este de a sugera, prin design-ul sau, un scurt istoric al firmei care sa serveasca drept prezentare pentru potentialii clienti/colaboratori.

Cat de importanta este sigla si cum se creeaza ?
Stim cat de mult ai muncit la conceperea afacerii tale si ca ai avea foarte multe de spus despre aceasta, insa oamenii sunt mult prea grabiti ca sa iti ofere timpul necesar. Pentru reducerea timpului oamenii trebuie sa descopere esentialul prin site-uri de prezentare, flyere, brosuri, carti de vizita etc.
Ei bine, cat de scurt si atractiv ar fi textul prezentat in acestea, cantitatea enorma de informatii zilnice il vor face pe client sa uite mai bine de 90% din continut. Aici intervine logo-ul. Micul element garantat va ramane tiparit in mintea oricui daca este bine gandit si structurat.

Pentru crearea unui logo te poti adresa unei echipe specializate in webdesign, oferindu-le detalii semnificative precum domeniul de activitate al afacerii tale, culori preferate, grupul tinta, concurenta. Astfel, ficare detaliu este pus in valoare de catre designer, absolut totul avand un sens, o legenda in spate.

Alegerea finala trebuie sa intruneasca urmatoarele caracteristici:

  1. Simplitate
  2. Memorabil
  3. Actualitate si Continuitate
  4. Unicitate si Originalitate.
Distribuire