Elemente care reduc viteza site-ului

Elemente care reduc viteza site-ului

Distribuire

[Nr. voturi: 8 Nota medie: 5]

 

Vrei să ai chat în site? Google Analytics? Facebook Pixel… un soft de analiză a traficului în site… alt soft analitic? Plugin care să afișeze prietenii pe Facebook și altele…
Toate astea AU un cost în resurse iar fiecare progrămel care face ceva î
ți încetinește site-ul.

Asigură-te că tot ce utilizezi CHIAR ESTE UTIL!

Trebuie luat în calcul că peste jumătate din utilizatori vor părăsi un site dacă durează mai mult de 3 secunde ca o pagină să fie încărcată.

De altfel, cu cât încărcarea paginilor este mai rapidă cu atât vizitatorii vor petrece mai mult timp.

Așa că trebuie să reziști tentației de a implementa ultimele animații și design-uri care în final îți vor încetini site-ul și vor afecta SEO.

Imaginile

Ca o regulă generală este bine ca imaginile să fie optimizate pentru web, să nu ocupe mai mult spațiu decât este necesar.

Acest lucru îl poți realiza foarte ușor. Tot ce trebuie să faci este să urmărești atât dimensiunea în pixeli dar și mărimea fișierului.

Aplicații terțe

Fie că este vorba de un widget pentru social media sau altă aplicație, este bine să te rezumi doar la cele pe care le utilizezi (în general 2 – 4 widget-uri sunt de ajuns).

Găzduirea Web

Hosting-ul reprezintă un alt aspect pe care îl poți controla pentru a te asigura că site-ul tău are o performanță optimă.

De obicei site-ul este stocat pe un server al unei companii ce oferă servicii de hosting. Acestea pun la dispoziție diferite planuri, astfel în funcție de conținut, site-ul să se încarce rapid.

Dacă ai în vedere câteva din cele precizate mai sus, cu siguranță site-ul tău se va încărca mai rapid și vei avea o retenție a vizitatorilor mai crescută.

În concluzie dacă vrei să ai un site web de succes, încărcarea rapidă este un aspect important.

Distribuire

Scris de: AMC WebSoft