skip to Main Content

Dacă ești la început de drum, acest articol te va ajuta să-ți fixezi punctele importante de care trebuie să ții cont pentru dezvoltarea afacerii.

Caracteristici pentru a construi o afacere de prestări servicii de succes:

1. Calitatea serviciilor – Pentru cei mai mulți dintre noi, calitatea se află pe primul loc și este principalul motiv pentru care clienții ne recomandă.

2. Seriozitatea – Oferă întotdeauna ceea ce promiți, încrederea este foarte importantă.

3. Punctualitatea – Nu întârzia la întâlniri sau cu livrarea serviciilor. Timpul este prețios pentru cei mai mulți dintre noi și ne poate costa foarte mult.

 4. Extinde portofoliul de servicii recurente – Dezvoltă soluții noi pe care să le oferi clienților tăi.

 5. Siguranță – Oferă-i clientului tău siguranță, trebuie să știe că tu întotdeauna vei face tot posibilul să îi rezolvi problemele. Oferă-i un număr de telefon sau o adresă de email la care știe că te poate contacta.

 6. Managementul – Încearcă să automatizezi cât mai mult managementul clienților pentru a crește succesul, a automatiza costurile și a crește productivitatea.

 7. Marketing – Poți să livrezi cele mai bune servicii, dar dacă nu știi nimic despre ele sunt degeaba. Indiferent de nivelul la care vrei să ajungi, nu te opri din promovare, este destul de esențială. De cele mai multe ori, promovarea este înțeleasă greșit. Cele mai multe companii când au o problemă financiară, reduc bugetele pentru promovare. Această caracteristică te ajută să găsești clienți noi și să îți mărești veniturile. Nu renunța niciodată la promovare dacă dorești să-ți crești afacerea.

 8. Echipa – Asigură-te că oamenii cu care lucrezi sunt profesioniști.

 9. Educația – Unii termină facultatea și cred că au terminat cu învățatul, alții abia atunci încep. Un antreprenor trebuie să învețe încontinuu și să fie la curent cu noutățile din domeniul său de expertiză și în același timp să învețe: legislație, finanțe, management, marketing și multe alte domenii care îl ajută în dezvoltarea afacerii.

 10. Inovează – Găsește modalități de a te perfecționa în industrie, de a te înnoi și de a te dezvolta în modelul tău de afaceri cu soluții creative pentru problemele care apar în zona pieței, depășind astfel competitivitatea.

Back To Top