skip to Main Content

Majoritatea organizațiilor investesc într-o platformă CRM pentru a ajuta la gestionarea, monitorizarea și optimizarea procesului de vânzare. În realitate, un CRM poate oferi o serie de beneficii suplimentare, de multe din ele poate nici nu sunteți conștienți.

Indiferent dacă dorești să îți urmăreșți concurența, să oferi un sprijin suplimentar resurselor umane sau chiar să realizezi un calendar pentru conținut, o soluție potrivită vă poate oferi toate acestea și multe altele.

Iată șase moduri specifice prin care poți începe să folosești CRM-ul pentru a gestiona mai ușor afacerea.

E-mail marketing

Orice sarcină referitoare la trimiterea e-mail-urilor, care este de natură repetitivă, poate fi automatizată cu CRM-ul potrivit. Poți utiliza soft-ul CRM AMC pentru a face totul, de la pregătirea comunicării și trimiterea de mesaje până la urmărirea și măsurarea eficacității campaniilor prin e-mail.

Acest lucru nu numai că va economisi timpul echipei de marketing, dar va oferi, de asemenea, o perspectivă valoroasă asupra volumului de vânzări pentru o mai bună optimizare.

Managementul relației cu clientul

Majoritatea oamenilor știu că un CRM poate fi utilizat pentru a urmări vânzările inițiale, dar ceea ce adesea nu reușesc să realizeze este oportunitatea suplimentară pe care o reprezintă o astfel de platformă – în special în ceea ce privește construirea relațiilor.

Costul pentru găsirea unui client nou este mult mai mare decât pentru păstrarea unuia existent. Cu CRM-ul potrivit, poți gestiona întreaga călătorie a clienților pentru a maximiza valoarea obținută și a crește veniturile.

Angajarea

Angajarea este un alt proces care se realizează prin sarcini manuale și fluxuri de lucru care consumă timp. Un software CRM poate fi utilizat pentru a facilita și gestiona acest proces, similar cu modul în care un contact poate fi urmărit prin rețeaua de vânzare. Poți aduce rapid noi recrutări fără a pierde ore valoroase în acest proces.

Agendă virtuală

Un CRM este un instrument excelent pentru stocarea informațiilor de contact importante, cum ar fi numerele de telefon, adresele de e-mail și detalii suplimentare.

Pot fi urmăriți clienții, colegii, vânzătorii, sponsorizările și toți ceilalți din rețeaua profesională. În acest fel, atunci când trebuie să iei legătura, tot ce ai nevoie va fi disponibil printr-un click.

Avantaj competitiv

Automatizarea vânzărilor și a marketingului poate face mult mai mult decât să îți economisească timpul. Îți poate oferi un avantaj față de competiție.

Este posibil să existe cel puțin câțiva dintre concurenții tăi care încă nu s-au angrenat în utilizarea unui software CRM. Prin obținerea acestui soft, te poți poziționa înaintea acestora.

Conformitatea GDPR

În mai 2018, UE a adoptat Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR), care restricționează modul în care companiile au voie să gestioneze și să stocheze datele personale ale unui client.

Nerespectarea poate duce la amenzi și sancțiuni grele. Din fericire, cu CRM-ul potrivit, te poți asigura că toate datele clientului sunt stocate într-un loc sigur, ajutând compania să rămână în conformitate în orice moment.

Indiferent de dimensiunea sau industria afacerii tale, instrumentul CRM potrivit poate ajuta întreaga operațiune să fie mai eficientă. Dacă nu utilizezi încă automatizarea prin CRM, pierzi oportunitatea de a economisii timp și bani și alte beneficii tangibile.

Back To Top