
4 Obiective CRM de stabilit și urmărit
Pentru a beneficia la maxim de managementul relațiilor cu clienții, trebuie să ai stabilit un set clar de obiective CRM.
Deși managementul relațiilor cu clienții poate fi definit în mod vag ca fiind procesul de construire și menținere a relațiilor cu clienții, există multe obiective pe care un plan CRM, bine conceput, te poate ajuta să le realizezi.
Acestea se pot baza pe înțelegerea nevoilor angajaților, astfel încât să le eficientizezi activitatea pentru a răspunde mai bine nevoilor pieței vizate sau pentru a îți îmbunătăți reputația online.
1. Satisfacția îmbunătățită a clienților
Clienții fericiți sunt clienți fideli și oferă, de asemenea, publicitate bună prin viu grai, care poate fi de neprețuit.
Creșterea satisfacției clienților reprezintă obiectivul principal al firmei tale. CRM este una dintre cele mai sigure modalități de a îți îmbunătăți acest aspect.
Acest lucru poate fi obținut prin încurajarea interacțiunilor clienților prin intermediul rețelelor de socializare și a diferitelor platforme mobile. Poți lua în considerare implementarea sondajelor sau crearea unui blog interactiv.
Solicitarea feedback-ului de la clienții tăi, te va ajuta să determini ce acțiuni și activități îi vor face mult mai mulțumiți de serviciile sau produsele pe care le primesc.
Unul dintre avantajele majore în elaborarea planului CRM, având satisfacția sporită a clienților drept obiectivul tău principal, este faptul că toate celelalte obiective vor susține invariabil acest efort.
În acest fel, fiecare metodă pe care o utilizezi sau măsură pe care o iei va fi în sinergie cu restul. Drept urmare, toate investițiile în CRM îți vor susține obiectivele într-un mod echilibrat și fără probleme.
2. Îmbunătățirea eficienței afacerii tale
CRM te ajută să eficientizezi operațiunile de business, permițându-ți să intuiești în ce etapă a procesului de cumpărare se află fiecare client.
Poți să trimiți materiale de marketing care sunt orientate către interese specifice, mai degrabă, decât să transmiți mesaje generale care sunt mult mai puțin susceptibile să li se acorde atenție.
O platformă CRM bună va colecta și organiza o multitudine de date referitoare la profilurile consumatorilor individuali sau de grup.
Alte eforturi au în vedere implementarea și utilizarea sistemelor de gestionare a informațiilor care cresc viteza cu care sunt abordate tichetele de suport ale clienților și rezolvarea problemelor. O eficiență sporită va conduce, de asemenea, la o satisfacție îmbunătățită a clienților.
Aceasta este, în plus, o formă foarte proactivă de gestionare a reputației, atât online, cât și offline și astfel este cu siguranță un obiectiv demn de urmărit.
Ca un beneficiu suplimentar, unele dintre cele mai inovatoare eforturi pentru îmbunătățirea eficienței generale a afacerii tale pot susține, de asemenea, brandul.
Prezentarea transparentă, ușurința în comunicare și oferirea unei asistențe rapide vor favoriza dezvoltarea unei imagini de brand puternice și atrăgătoare.
Având în vedere că brandingul este unul dintre cele mai consumatoare de timp și costisitoare aspecte în construirea afacerii și în obținerea unei atenții mai mari, să-ți îmbunătățești eficiența generală, într-un mod care să favorizeze o reputație mai bună, este un plus vital pentru obiectivele de top ale CRM.
3. Extindeți-vă baza de clienți
Este important de menționat că CRM nu este doar pentru gestionarea clienților pe care îi ai deja.
Un program CRM, care este o platformă de înaltă calitate de gestionare a informațiilor, îți va permite să rămâi în contact cu oportunitățile care încă nu s-au concretizat.
Îți va permite, de asemenea, să identifici relația cu clienții pe care o ai deja, astfel încât să îți poți perfecționa și îmbunătăți eforturile viitoare. O bază de clienți mai mare va permite profituri continue chiar și într-o industrie sezonieră.
A avea obiective ca acestea, ca parte a planului CRM, este o modalitate excelentă de a concepe un sistem care se auto-susține în totalitate pe plan financiar.
Simplificând eforturile de marketing prin conversii mai rapide și crescute, poți reduce costurile într-o serie de domenii, în timp ce îți crești profiturile.
4. Îmbunătățirea echipelor de vânzări și asistență
Unul dintre cele mai importante obiective CRM de luat în considerare este îmbunătățirea echipei tale.
Învățând mai bine nevoile angajaților, firma poate deveni din ce în ce mai aptă în identificarea oportunităților potrivite pentru a oferi aceste servicii.
Software-ul de gestionare a abilităților, software-ul de gestionare a resurselor umane și alte instrumente bazate pe cloud te pot ajuta să crești valoarea angajaților instruiți.
Astfel clienții actuali, și abilitățile angajaților sunt printre activele de top. Indiferent dacă CRM te ajută să oferi cadrul pentru creșterea eficienței angajaților în oferirea serviciilor pentru clienții existenți, în mod sigur îmbunătățește și beneficiile pe care le oferi angajaților.
Mai important, CRM îți va oferi un ghid pentru orice plan de dezvoltare profesională pe care dorești să-l implementezi și să îl faci obligatoriu în rândul tuturor angajaților.
Datele pe care le colectează sistemul CRM, pot fi utilizate ca parte a recenziilor angajaților și a recompenselor acestora sau a programelor de stimulare.
Urmărirea feedback-ului clienților în legătură cu angajații care au oferit serviciul îți va permite să iei decizii de angajare, concediere și promovare extrem de precise.
După ce ai stabilit obiectivele CRM, trebuie să începi să cauți instrumentele și resursele potrivite pentru a le aduce la bun sfârșit.